Днес беше подписан договор за доставка на 10 нови електрически локомотива

...
Днес беше подписан договор за доставка на 10 нови електрически локомотива
Коментари Харесай

10 електрически локомотива последно поколение ще получи БДЖ

Днес беше подписан договор за доставка на 10 нови електрически локомотива за потребностите на " БДЖ - Пътнически транспорти ", заяви Нова телевизия.
Прочетете още
Локомотивите са от най-ново потомство. Работим в посока упорита рационализация на този превоз, съобщи транспортният министър Георги Гвоздейков. Той означи, че към този момент е подписан различен контракт за поддръжка на по-старите локомотиви, чийто гаранционен период изтича през 2024 година

" Трябва да вършим всичко допустимо, с цел да наваксаме изоставането в железопътния превоз и да вървим в крайник с времето. Надявам се в близко бъдеще да достигнем равнищата на развитите страни в света ", сподели още Гвоздейков.

Той добави, че е ангажимент на " БДЖ - Пътнически транспорти " е подсигуряването на това, което ще теглят новите локомотиви.

Министърът на превоза уточни също, че ако до 2027 година приключат всички действия по надграждане на инфраструктурата, ще може да се пътува с трен сред София и Бургас за към три часа и половина.

От думите му стана ясно ще, че все още има един частен железопътен оператор с лиценз за транспорт на пасажери и на този стадий няма интерес от други.

" Готови сме да поддържаме развиването на железопътния бранш. Когато имаме такава опция, ще се включим с удоволствие ", разяснява Калин Иванов от " Сименс Мобилити " в България.

Новите локомотиви за БДЖ са от серията " Смартрон ".
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР